Halloen, nå har jeg ingeting å blogge om, igjen! Jeg føler jeg skrivet i hvert innlegg at jeg ikke har noenting å blogge om, men unasett kommer jeg med noe. Jaja, jeg er flink!
Derfor så fant jeg ut tilslutt at jeg kunne skrive litt om min ridehistore, kansje ikke så artig meeeeeen. Let's go

Dere har sikkert lagt merke til at jeg skriver ganske ofte når jeg er hjemme at jeg skal i stallen eller at jeg har vært i stallen.

Hest er virkelig min største egenskap, faktisk. Min største og beste hobby.
Jeg føler selv jeg kan utrolig mye, men jeg kan jo ikke alt.
Jeg føler jeg har noe nytte å være i stallen, det er som mitt eget hjem.
Jeg har ridd i 8-9 år eller noe. Har opplevd så mye for å komme hit jeg er i dag.
Først ridde jeg bare hos kjente sånn smått. Etterhvert begynnte jeg på ridekurs på Hårsta Ridesenter med shetlandsponnier. Så begynnte jeg å ri hver tirsdag med ei som passet meg, siden jeg hadde fri fra skolen. Etter det igjen begynnte jeg å ri til ei som heter Sølvi som drev med Islansdhester (privat) der ridde jeg verdens beste Gammur i hver tirsdag i 2 år eller noe. Jeg knyttet meg så mye til han. Han ble min aller aller bestevenn som jeg kunne snakkke med om alt, savnerhan!! Han brakk foten, så jeg måtte slutte :-(
Like etter fikk jeg høre at det var en rideskole like nedenfor oss som skulle åpne, Melhus Rideskole.
Der fikk jeg begynnt på ridekurs igjen. Der ridde jeg ganske lenge, men der opplevde jeg så mye at jeg ble rett og slett redd for å ri. Det var der eventyret mitt begynnte å ryke. 

Jeg hadde planlagt å få meg hest når jeg ble større og skulle ri til jeg døde.
Jeg ville bli kjempegod til å ri, jeg ville bli en av verdens beste ryttere. Slik blir det jo aldri, men jeg var liten og hadde drømmer. Jeg ble kastet av ofte, besvimte og mistet pusten en gang også. Jeg ble redd for at jeg ikke fikk stoppet hesten for jeg ridde ganske ofte en fjording som het Lucky. Han var så tung i bittet at vi måtte rive i annenhvertøyle og stoppe ham med å gallopppere i små volter, heltsykt! Tenk at små og mellom-store barn fikk ri han.
Jeg møtte ikke opp på flere timer, jeg sluttet.

Det ble stillt med ridningen helt til Helene skulle dra å se på en hest som stod på Melhus Rideskole som hun skulle prøve å ha som forhest. Når vi kom dit kjente jeg at jeg savnet hest og ridning. May Helen som eier stallen, spurte om vi ville være med å leie hester på slik gårdsdag på Melhus Sentrum dagen etter, det takket vi ja til. Siden det har vi vært i den stallen og hjulpet til, hadde stallen noen ganger i helgene og var med å leide rideskoleunger og salte opp og slikt. Hadde også jobbuke der. Koset meg kjempe masse og hadde det gøy med Mari som jobbet der.
Jeg og Helene ble med Mari engang til sin egen hest Ravn, vi skulle få ri han.
Han er utrolig sur på boks, så Helene ville ikke ta av ham dekkene så jeg tok på meg jobben for å prøve ivertfall.
Resultatet ble ikke vellykket. Jeg ble bitt i annsiktet. 1mm, fra øyet og nede i kjeven. Gjett hvem som fikk blåøye da!
Endte opp på sykehuset på legevakta. Glemmer aldri det Helene sa når jeg ble bitt.
" hehe, du Ravn du Ravn!" jeg fikk helt panikk og begynnte å hyle..

Ikke så lenge etter spurte jeg og Helene om vi kunne får to hester på for, på Melhus Rideskole, de het Cicara og Dream Star. Det fikk vi. Da endte vi opp enda mere i stallen! Cicara og Dream Star ble solgt og Melhus Rideskole fikk en annen eier, Jann Fredrik. Vi hadde hørt så mye. Det skulle bli kjempe bra, nye hester og billigere og slikt. Men ble det slik? neda, skuffende. Det ble 100 kr. billigere det kom 3 nye hester, han solgte alle de bra og tok vare på de som kastet av og slikt. Det ble mye dårligere, han var der aldri selv, hestene hadde aldri noe fast, han tok deler fra det ene hodelaget til det andre og hestene ble brukt mye mer enn det de skulle, de ble også kjempe sure. Skuffende!
Det ble nedlagt og slikt er det enda, savner plassen med de gode folkene. Jeg ridde ikke så mye, derfor var jeg enda kjempe pinglette. Jeg skalv og ville egentli bare stå ved siden av å kose med hesten, jeg trengte til og med leier...

I slutten av sommerferien i 2010 ble jeg med Camilla til Grøtan for å være med på en 2-timers tur. Jeg ridde Tærna. Jeg var så nervøs, hjelpesmeg! Faktisk, det gikk helt fint! Jeg har likt Tærna helt fra da jeg satt meg oppå henne fra første stund! Jeg var med Camilla noen ganger etter det også.


#Fotograf: Ramona Akseth
Meg og deg, for alltid!
♥♥

Jeg begynnte å mase om å få henne på for. Jeg fikk "nei" i noen månder, men i midten av Januar 2011, fikk jeg "ja".
Endelig, jeg skulle få min helt egen forhest, jeg har aldri vært så lykkelig noengang! Jeg hoppet av glede og fikk tårer!
Tærna og jeg har opplevd ganske mye på disse måndene, jeg har byggd opp tilliteten min til henne, jeg stoler fullt og helt på henne! Hun er den jeg kan komme til når jeg er lei meg eller trenger noen å snakke med alene. Jeg vet jeg alltid kan snakke med henne om absolutt alt. Hun hører på meg og jeg vet det ikke kommer videre.
Har jeg aldri begynnt med henne, hadde jeg aldri heller tørret å ri som jeg gjør i dag. Om Tærna kvetter og bråsnur, får jeg ikkke panikk, jeg vet jeg får stoppet henne. Vi har jobbet masse sammen, og enda mere skal det bli.
For meg er Tærna drømmehesten min! Ingen andre, kunne aldri tenkt meg en annen hest en henne!
Fra høsten av skal jeg kansje få henne på helfor, det kommer virkelig til å bli topp! I sommer skal vi virkelig bare kose oss og nyte sommeren! ♥


#Fotograf: Camilla Åmot
Tærna, du er virkelig noe for meg! Loveyou


-Driver du med hest ?
-Hva er din største hobby ?  3 kommentarer på "min ridehistore"


Navn:
Husk meg?
E-post:

Bloggadresse:

Kommentar:
Dette designet er laget av http://katrineaastorp.blogg.no

Ann Cathrin Grytdal BergHei! Er ei jente på 18 år som lever det gode liv som gravid. Venter en liten prins helt i starten av oktober. Fine snille kjæresten min kan jeg fint kalle for barnefar og er til stor hjelp! Begynte å blogge igjen for å ha svangerskapet skrevet ned en plass + at det er jo morro å lese igjennom senere :-)arkiv


· Januar 2013 · Oktober 2012 · Juli 2012 · Juni 2012 · Mai 2012 · April 2012 · Mars 2012 · Februar 2012 · Januar 2012 · Desember 2011 · November 2011 · Oktober 2011 · September 2011 · August 2011 · Juli 2011 · Juni 2011 · Mai 2011 · April 2011


kategorier


· 30 DAYS · Annet · Bilder · Blogg · Hest · Hverdag · Innkjøp · inspirasjon · Klær · Konkuranser · Musikk · Outfit · Spørsmålsrunder · Temablogg · Videoblogger


linker


· blogg.no · Få din egen blogg!


designDenne bloggen er personlige ytringer fra utgiver av bloggen. All bruk av bilder, tekst eller video fra bloggen må avtales med bloggens ansvarlige utgiver.
Bloggen ligger på
blogg.no og annonser på bloggen selges av Mediehuset Nettavisen. Ansvarlig redaktør for Mediehuset Nettavisen er Gunnar Stavrum.

hits