I går når jeg var ute å syklet med Helene, så fannt vi ut at vi skulle dra innom en stall som jeg og Helene har besøkt før. Vi gikk å ringte på å spurte om vi fikk se Samoa igjen, siden det var så lenge siden sist. Selvfølgelig fikk vi det!

Når han hadde opp stalldøra å vi gikk inn fikk jeg sjokk! Ponnien sto i sin egen avføring på kanskje 30 cm i hele boksen sin! Ponnien så ut som ett troll med 4 foter som var gjørmete over hele seg. Gjørmeklumper stortsett over alt også. Samoa hadde eller ikke vann eller mat. Hun nappet etter mat til både meg og Helene og hun stampet sin høyre framfot på mathyllen sin heletiden også. Ikke nåkk med det, hun var undervektig også.. Kunne se ribbeinene hennes stikke ut når hun bøyet seg. Høvlen var også lang, vistes at hun ikke hadde fått noe hovpleie på ganske lenge! 

Sist gang vi var der hadde hun ett føll også, så det føllet trodde vi var solgt helt til eieren sa at han hadde 2 hingster oppe i det røde huset lengere opp. Vi spurte om vi fikk se de også, å det var vell greit. Før jeg kom inn i låven med en del kyr, så kjente jeg tvert igjen hingsteføllet som Samoa hadde sist gang vi var til henne. Herregud, hvor redd begge hingstene de var. De var også kjempe tynne, redde, hadde eller ikke vann eller noe slikt. De hadde enda mere avføring i boksen sin, de sto en meter høyere enn de skulle bare av avføring! Vi sto nede på bakken, å kunne se helt fra hovene og oppover. Tenk deg hvordan oppvekst de har hatt, de kommer nåkk ikke til å bli noe særlig snille ridehester, tror ikke jeg ivertfall. Verste besøket jeg noen gang har vært på!!

Senere når vi skulle sykle hem igjen fra ei vennine fannt vi ut at vi skulle dra i stallen igjen å stelle litt på Samoa osv. Helene børstet henne og gidde henne litt høy. Fyflate, sorry ordspråket mitt, men hun glefset i seg maten. Skulle tru hun aldri hadde sett mat før. Jeg gikk inne i kufjøset å så om de hadde nå vannbøtte eller noe slikt. Jeg fant en bøtte så jeg hadde oppi fullt med vann. Gidde det til Samoa, hun drakk kjempefort stakkar! Slik gjorde jeg 7-8 ganger.. Altså hun drakk 70-80 liter vann på under 10 minutter! Det er ikke vanslig til en slik ponni på éngang! 
Det som plaget meg mest var at kuene hadde fri tilgang på mat og drikke heletiden. Men hestene fikk verken ute, eller mat eller vann eller ble stellt med! Når vi var på tur ut av stallen så knegget Samoa, det gjorde hun heletiden når vi kom inn i stallen eller skulle ut! Utrolig søtt av henne, savner henne allerede. Hun kunne vært den perfekte ponni, hun er kjempe snill.. Så kommer de å ødelegger henne helt! Hun er også helt nydelig på utsiden, med mønster og farger osv.. Men nå som hun er mer grå/brun av bare skitt og lort er hun egentlig bare stygg! Tenk å ødelegg henne så mye.

Tenk at noen har hjerte til å gjøre slikt mot dyr! De er trosalt voksne mennesker, så de burde vite såppas!! Jeg sjønner ikke hva de skal med dyrene når de ikke engang greier å ta vare på de! Blir så fryktelig sur, når jeg ser slikt!! Har sett ponnier/hester som ikke har det bra, men det her er særriøst det verste jeg noen gang har sett! Legger ut noen bilder, så du får se.  Ble desverre bare bilder fra Samoa, hvis du synes de er ille.. Tenk deg dobbelt til de to hingstene..Verdens søteste og snilleste Hafringer!♥


♠Hva synes du om dyremisshandling?!
♠Hva synes du om bildene ?!
 


  0 kommentarer på "Dyremisshandling"


Navn:
Husk meg?
E-post:

Bloggadresse:

Kommentar:
Dette designet er laget av http://katrineaastorp.blogg.no

Ann Cathrin Grytdal BergHei! Er ei jente på 18 år som lever det gode liv som gravid. Venter en liten prins helt i starten av oktober. Fine snille kjæresten min kan jeg fint kalle for barnefar og er til stor hjelp! Begynte å blogge igjen for å ha svangerskapet skrevet ned en plass + at det er jo morro å lese igjennom senere :-)arkiv


· Januar 2013 · Oktober 2012 · Juli 2012 · Juni 2012 · Mai 2012 · April 2012 · Mars 2012 · Februar 2012 · Januar 2012 · Desember 2011 · November 2011 · Oktober 2011 · September 2011 · August 2011 · Juli 2011 · Juni 2011 · Mai 2011 · April 2011


kategorier


· 30 DAYS · Annet · Bilder · Blogg · Hest · Hverdag · Innkjøp · inspirasjon · Klær · Konkuranser · Musikk · Outfit · Spørsmålsrunder · Temablogg · Videoblogger


linker


· blogg.no · Få din egen blogg!


designDenne bloggen er personlige ytringer fra utgiver av bloggen. All bruk av bilder, tekst eller video fra bloggen må avtales med bloggens ansvarlige utgiver.
Bloggen ligger på
blogg.no og annonser på bloggen selges av Mediehuset Nettavisen. Ansvarlig redaktør for Mediehuset Nettavisen er Gunnar Stavrum.

hits